Managen van human resources - 2edruk.nl
Actuele ontwikkelingen

Actuele ontwikkelingen


Wil je goed op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen in ondernemend Nederland?

De auteur van het boek Managen van human resources publiceert hier maandelijks nieuwe wetenswaardigheden gerelateerd aan in het boek behandelde stof. Houd deze site dus goed in de gaten!

Digitaal werven? Zit daar toekomstmuziek in?

Bij het lingeriemerk Hunkemöller moet iedereen die solliciteert voor de videocamera. Is dit de toekomt? Klik hier om het gehele artikel te lezen.

Werven via Whatsapp.

WhatsApp is bezig aan een opmars op de sollicitatiemarkt. Wie een vacature ziet, kan die via het 'dorpsplein van vandaag' naar zijn vrienden sturen. Voor de werkgever is het snel en goedkoop. Werkt het ook? Lees hier de ervaring van AH.

'Moet toch kunnen'

Onder deze noemer is een nieuwe campagne tegen ongewenst gedrag op het werk gestart. Lees hier waarom minister Asscher van mening is dat deze campagne geen overbodige luxe is.

Zelfsturing bij Achmea

Waar kleine organisaties vaak flexibel genoeg zijn om snel in te kunnen spelen op verandering in hun omgeving, is dat voor middelgrote en zeker grote organisaties meestal geen sinecure. Zij moeten flexibiliteit en wendbaarheid bewust organiseren. Lees hier hoe Achmea Zorg daarin slaagde.

Werkgeluk: vijf tips

Geluk is goud waard, ook op de werkvloer. Toch is het niet iedereen gegeven. Jammer, want tevreden personeel produceert meer en is gezonder. Vijf tips van professionals. Lees hier verder.

Weg met de managers, weg met de hiƫrarchie, leve de autonomie!

Het klinkt ambitieus. Maar zeg zoiets niet tegen de twee Berlijnse studievrienden die in 2008 een webshop voor slippers begonnen: Zalando. Lees hier verder

Waar liggen de baankansen voor oud-medewerkers van V&D?

Het zal je maar gebeuren. Na maanden van spanning en onzekerheid blijkt toch nog dat je je baan gaat verliezen. En dan? Lees hier wat het UWV oud-medewerkers van V&D adviseert.

Lagere uitkering bij ziekte als prikkel?

Volgens werkgevers moet de uitkering bij ziekte worden verlaagd. Dit zou medewerkers prikkelen om sneller aan de slag te gaan. Lees hier verder.

Internetwinkels scheppen banen

Echte banen bij webwarenhuis Coolblue. Lees hier verder.

Kneedbaar werk in plaats van duurzame inzetbaarheid?

Niet duurzame inzetbaarheid is de toekomst volgens Aukje Nauta maar kneedbaar werk. Wat dat is lees je hier.

Nieuwe CAO supermarktbranche - het mocht even duren.

Na drie jaar is er uiteindelijk weer een nieuwe CAO voor de supermarktbranche. Ook hier staat de grootste vakcentrale FNV buitenspel. Lees hier meer.

Werkt Wet Werk en Zekerheid (WWZ) averechts?

De eerste ervaringen met de Wet Werk en Zekerheid hebben niet het effect wat minister Asscher ermee wil bereiken. Dit stelt Nieuwsuur op basis van eigen onderzoek. Lees hier meer.

Robottisering: kans of bedreiging voor werkgelegenheid?

Beide!! Nieuwsgierig. Lees hier  meer.

Grote reorganisatie Rabobank - verlies duizenden banen

Rabobank schrapt de komende jaren nog eens 9.000 banen, vooral bij ondersteunende afdelingen en onderdelen. De maatregel komt bovenop de vele ontslagen die al eerder waren aangekondigd. De reorganisatie moet de financiële prestaties van bank de komende jaren fors verbeteren. De vakbonden reageren 'gelaten'.


Lees hier meer. 

Werkloosheid daalt komende jaren nauwelijks

De arbeidsmarkt merkt op dit moment nog weinig van het herstel van de Nederlandse economie. De Nederlandsche Bank (DNB) verwacht de komende jaren dat de werkloosheid nauwelijks daalt.
Lees hier meer.

Arbeidsmarkt: aantal ouderen met ww-uitkering stijgt

Het aantal 55-plussers met een WW-uitkering is in vijf jaar tijd verdubbeld. Dit blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Gerard Reijn diept het verder uit. Klik hier voor het artikel.

Salaris en hebzucht

Twee jaarlijks wordt het nationaal salaris onderzoek gehouden. Woensdag 11 november 2015 was de presentatie, door Intermediair en Nyenrode Business Universiteit van de recente uitkomsten. Vooral de gelddorst van bankiers kreeg de nodige aandacht in de pers. Zie bijvoorbeeld het artikel van Nanda Troost in de Volkskrant van 11 november 2015. Zie verder Intermediair voor meer informatie.  

Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.